Over docentenvooru

Doel

Docenten hebben particulieren en bedrijven veel te bieden. Van hun kennis en vaardigheden kan ook buiten het reguliere onderwijs gebruik worden gemaakt.

Docentenvooru wil docenten en de mensen die van hun diensten gebruik willen maken met elkaar in contact brengen.

Wie zijn wij?

Docentenvooru is een initiatief van Alwin Baart, sociaal geograaf en docent aardrijkskunde.

Geachte bezoeker van Docentenvooru,

Tijdens mijn werk als docent op verschillende scholen heb ik gezien dat veel van mijn collega’s nevenwerkzaamheden uitoefenen, zowel binnen als buiten hun vakgebied. Ook zag ik dat een grote groep docenten in de kunstsector tegenwoordig als zelfstandigen hun leerlingen moeten zien te vinden. Het leek mij een goed idee om een site te maken waar deze twee groepen hun diensten aan kunnen bieden en waar particulieren en bedrijven deze docenten kunnen vinden.

Vanzelfsprekend zijn er docenten die bijles en cursussen geven. Maar er gebeurt meer. Een docent Engels maakt vertalingen voor het bedrijfsleven, een docent aardrijkskunde verzorgt excursies en een docent Nederlands corrigeert teksten. Er zijn ook docenten die iets geheel anders doen. Een docent is een B & B begonnen, een docent in het primair onderwijs treedt als jazzmuzikant op, weer een ander geeft Kung Fu-lessen. Ook zijn er docenten die gestopt zijn met werken bij een onderwijsinstelling, maar die nog steeds heel actief zijn.

Deze site is nieuw. Dat betekent dat op het moment dat u deze site bekijkt, er nog niet veel diensten van docenten op zullen staan. De bekendheid van de site zal opgebouwd moeten worden. Het is niet redelijk een tarief in rekening te brengen voor het plaatsen van een advertentie op een site die nog in de beginfase zit. Daarom is het plaatsen van een dienst tot 1 januari 2020 gratis. Vanaf 1 januari 2020 kunnen docenten vanaf 1,50 euro per maand diensten op de site zetten.

Docenten die naast (of na) hun werk iets anders doen, beschouwen het als verfrissend. Ook het onderwijs is gebaat bij mensen voor de klas die ook op een andere manier werkzaam zijn in de maatschappij. Als ik kijk naar de capaciteiten van veel docenten, dan kan deze groep actieve docenten nog flink groeien.

Ik hoop dat Docentenvooru een succes wordt. U kunt hieraan natuurlijk meewerken door de site te delen op social media en door anderen te vertellen over dit initiatief.

Met vriendelijke groeten,

Alwin Baart,
Docentenvooru

Wie kunnen een dienst plaatsen?

Hoe gaat het plaatsen van een advertentie in zijn werk?

  1. De docent maakt een account en een profiel aan.
  2. De docent vult het formulier voor het aanbieden van een dienst in.
  3. De aangeboden dienst wordt door Docentenvooru z.s.m. (binnen 12 uur) gecontroleerd waarna de dienst wordt geplaatst.
  4. Iedere wijziging die de docent aan wil brengen, wordt door Docentenvooru z.s.m. gecontroleerd voordat deze wordt verwerkt.
  5. De reacties op de aangeboden diensten ontvangt de docent per e-mail via Docentenvooru. Als de docent antwoordt op een mail wordt zijn e-mailadres zichtbaar voor degene die een mail heeft gestuurd.

Hoe gaat het reageren op een advertentie in zijn werk?

Degene die reageert stuurt een mail aan de docent via Docentenvooru. Voor het reageren op een dienst worden door Docentenvooru geen kosten in rekening gebracht. Het verdere contact tussen de twee partijen vindt direct plaats zonder tussenkomst van Docentenvooru.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van diensten?

Het plaatsen van diensten op Docentenvooru is gratis tot 1 januari 2020. Zonder toestemming van de docent (adverteerder) worden geen kosten in rekening gebracht. De docenten die voor 1 januari 2020 staan ingeschreven zal door Docentenvooru dus eerst gevraagd worden of zij betalend willen adverteren.

Vanaf 1 januari 2020 gelden de volgende tarieven:

Prijs per maand Prijs geldig bij een In één keer te betalen Maximum aantal advertenties
1,50 euro jaarabonnement 18,00 euro 20
2,00 euro halfjaarabonnement 12,00 euro 20
2,50 euro kwartaalabonnement 7,50 euro 20
3,00 euro maandabonnement 3,00 euro 20